Cel mai bun ser cu vitamina C pentru ten

Probabil ca ai auzit deja despre importanta vitaminei C si de ce trebuie introdusa aceasta in rutina ta de ingrijire a tenului. Tocmai de aceea, am pregatit un top al celor mai bune produse cu vitamina C pentru ten. 

La fel ca in multe alte cazuri, optiunile de pe piata sunt nenumarate. Insa care produse contin ingredientele importante, actionand cu adevarat la nivelul tenului? 

Dar hai sa incepem cu inceputul. Vom recapitulam ceea ce trebuie sa stii atunci cand esti in cautarea unui ser cu vitamina C.

Această postare conține linkuri afiliate către produse și servicii pentru care putem fi compensați, fără costuri suplimentare pentru tine. Citiți mai multe despre acest lucru în politica noastră de confidențialitate.

Table of Contents

  1. Vitamina C pentru Ten
    1. De ce este important sa folosesti un ser cu vitamina C?
      1. Ce am observat eu dupa ce am introdus un produs cu vitamina C in rutina?
    2. Ce altceva trebuie sa stii despre serul cu vitamina C?
    3. Care este cel mai bun ser cu Vitamina C pentru ten?
      1. Ser pentru fata cu acid ferulic si vitamina C, Phlorentin CF, Skin Ceuticals
      2. Purito Pure Vitamin C
      3. Serum cu Solutie de Ascorbyl Glucoside 12%, The Ordinary
      4. Pure Vitamin C de la By Wishtrend
      5. Dear Klairs Freshly Juiced
      6. Ser tratament Mario Badescu, cu Vitamina C
      7. Just Vitamin C 20% Serum Revox
  2. Articole Similare

Vitamina C pentru Ten

De ce este important sa folosesti un ser cu vitamina C?

Cel mai bun ser cu vitamina C

Trebuie sa spun de la inceput ca nu sunt un medic dermatolog si nici cosmetician. Cu toate acestea, am facut destul de mult research in domeniu si cred ca sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stim cu totii atunci cand luam in considerare introducerea in rutina de skincare a unui produs cu Vitamina C.

Iata cateva dintre beneficiile acesteia: 

  • Iti protejeaza pielea impotriva poluarii, ultravioletelor, si a radicalilor liberi din aer. De aceea este important sa fie folosit dimineata, dar asta nu inseamna ca nu o poti aplica si seara.
  • Conform dermatologilor, Vitamina C este unul dintre cele mai bune ingrediente anti-aging ce se gaseste in natura.
  • Efecte observate imediat dupa utilizare: pielea capata stralucire si este mai hidratata.
  • Folosit consistent pe o perioada mai lunga, un ser cu vitamina C stimuleaza productia de colagen. Astfel, imbunatateste elasticitatea pielii si are efect antirid. 
  • Specialistii sustin ca dupa 4-6 saptamani de utilizare, te poti astepta sa observi diferente in tonul pielii.

Citeste si: O rutina pentru ten acneic potrivita

Ce am observat eu dupa ce am introdus un produs cu vitamina C in rutina?

In primul rand, dupa ce am folosit zilnic un ser cu vitamina C, mi-au disparut pistruii.

Dupa cateva luni, s-a micsorat mult un vas de sange de pe varful nasului.

Ce altceva trebuie sa stii despre serul cu vitamina C?

Tocmai datorita beneficiilor pe care le are asupra tenului, sunt o multitudine de produse cu vitamina C pe piata.

Inainte sa fugi la magazin, iata cateva lucruri bine de stiut:

  • Vitamina C oxideaza extrem de usor. De aceea, recipientul trebuie sa fie opac si inchis, pentru a limita interactiunea produsului cu aerul si lumina. 
  • Nu aplica produsul daca a oxidat prea mult (culoarea serumului a devenit maro) deoarece acesta si-a pierdut eficienta. Nu vei pati nimic, insa nici nu vei obtine nimic. 
  • Recipientul este recomandat sa fie pastrat la frigider cu capacul perfect sigilat.
  • Aplica serul zilnic, de preferat dimineata. Ca regula de baza in aplicarea produselor pentru ten, te poti ghida dupa consistenta acestora. Produsele mai lichide se aplica primele, iar cele mai consistente ultimele. Incepe prin a curata tenul, aplica esentele si serul cu vitamina C, urmat de crema hidratanta si protectia SPF. Asteapta ca fiecare sa fie perfect absorbita inainte de a trece la urmatorul pas. Aplica machiajul la final. 
  • Poti aplica vitamina C si un ser cu niacinamide in acelasi timp. Eu o fac zilnic si nu exista nicio contraindicatie in aceasta privinta.
  • Cercetarile au demonstrat ca o concentraie intre 5% si 20% este optima. Nu depasesti 10% daca ai un ten sensibil sau iritat. Pe mine suspensia cu 23% vitamina C ma irita, iar fata ma ustura.

Care este cel mai bun ser cu Vitamina C pentru ten?

Iti voi face cunostinta cu 2 tipuri de produse cosmetice. Ramane la latitudinea ta alegerea celui care crezi ca merita testat. 

Produsele “medical grade skincare” sunt concepute prin tehnologii speciale menite sa ajute absorbtia ingredientelor in profunzime. Majoritatea folosesc ingrediente foarte stabile care dureaza mai mult si pot fi utilizate pe o perioada mai lunga. 

Aceste companii investesc in teste clinice si cercetare pentru a obtine cele mai eficiente substante. Tocmai de aceea, serurile de acest fel au un pret destul de piperat.

Foloseste codul INGRID-R606 si vei primi 25% discount la prima comanda!

Ser pentru fata cu acid ferulic si vitamina C, Phlorentin CF, Skin Ceuticals

vitamina C pentru ten

Unul dintre cele mai bune seruri cu vitamina C la nivel mondial, acesta contine o combinatie sinergica brevetata de 2% florentina, 10% vitamina C pura (acid l-ascorbic) si 0,5% acid feluric.

Acesta este un produs laudat in intreaga lume a produselor de infrumusetare. A castigat numeroase premii la nivel mondial si este numarul 1 in vanzarile de produse cu Vitamina C. 

Desi este mai scump decat alte produse, nu trebuie folosit in cantitati mari, adica va dura mai mult timp. 

Este foarte eficient in lupta anti-aging si cred ca trebuie sa ii acorzi o sansa. 

Din pacate, in Romania nu este disponibil in multe locuri, insa pe siteul de mai jos, ofera livrare. 

Daca insa esti in cautarea unor produse accesibilile dar bune, iata cateva de pe piata din Romania. 

Purito Pure Vitamin C

Serul celor de la Purito este un produs cu continut de substante active ridicat: 5% vitamina C obtinuta din cereale si verdeturi, si 89% acid hialuronic. 

Pe langa aceasta, serul contine extract de ginseng. Acesta are proprietati anti-aging si va oferi stralucire tenului, fara insa a lasa o textura lipicioasa. 

Recipientul opac prelungeste viata produsului. Insa va trebui pastrat la frigider si utilizat in decurs de 3 luni de la deschidere. 

Am inceput sa folosesc recent acest ser cu vitamina C.

Dupa o saptamana de utilizare mi-am facut doar o parere despre textura si capacitate de hidratare.

Textura serului este destul de groasa, usor gelatinoasa, si nu se absoarbe chiar imediat in piele. Eu simt nevoia sa aplic un alt ser hidratant peste. 

Am observat ca picaturile ce au ajuns pe ambalaj au oxidat (spre deosebire de cel de la Dear Klairs).

Concentratia de vitamina C este una ok. 

Serum cu Solutie de Ascorbyl Glucoside 12%, The Ordinary

vitamina C pentru ten

Produsele celor de la The Ordinary sunt foarte apreciate de cei care aleg sa le testeze si ajung sa la foloseasca in mod constant.

Solutia folosita in acest produs, Ascorbyl Glucoside, este mult mai solubila in apa si deci mai stabila. Serul are o textura placuta, desi am citit reviewuri care spun ca poate fi destul de lipicios odata aplicat pe fata.

Update: am inceput sa il utilizez de cateva zile si, intr-adevar, la final lasa fata lipicioasa. Revin cu un nou update dupa ce il voi utiliza o perioada mai indelungata.

Update2: am terminat sticluta si in timp m-am obisnuit cu el, aplicat in cantitatea potrivita, se absoarbe in ten bine si nu am mai avut senzatia lipicioasa. M-a ajutat in perioadele in care am avut cosuri, treceau mai repede, iar zonele cu pistrui s-au estompat in timp. All in all, cred ca este un produs ok pentru pretul pe care il are. 

Persoanele ce sufera de rozacee in special au observat  imbunatatiri, iar o modalitate preferata de a-l aplica este impreuna cu un ser cu acid hialuronic. Combinatie in care am ales sa il aplic si eu, desi dupa cateva zile de utilizare cele 2 seruri de la The Ordinary imi displac deoarece dupa aplicare tenul ramane lipicios si il simt incarcat. Nu as putea aplica un fond de ten peste, de exemplu. 

Insa poate aceasta este doar experienta initiala, vreau sa folosesc in intregime serumurile si revin cu o parere. 

Update: Am renuntat sa folosesc cele doua impreuna. Acidul hialuronic l-am mutat seara si il aplic doar pe tenul udat in prealabil cu un spray cu apa termala. In timp am renuntat la acesta deoarece cred ca are o molecula mult prea mare pentru tenul meu si din pacate nu imi hidrateaza pielea. 

Pure Vitamin C de la By Wishtrend

Brandul Coreean By Wishtrend are serul cu vitamina C ce vine in 2 combinatii diferite: cel de 15% imbogatit cu acid ferulic, si cel de 21.5%. 

Varianta incercata de mine, fiind la inceput cu serurile cu vitamina C, a fost cea cu o concentratie mai mica. Aceste este recomandat celor care nu sunt obisnuiti cu astfel de substante, dar isi doresc rezultate in ceea ce priveste luminozitatea tenului si petele pigmentate. Este recomandat celor cu ten mixt sau gras, dar poate fi inclus intr-o rutina chiar si de cei cu tenul sensibil. 

Personal mi-a placut mai mult decat cel de la The Ordinary, are o textura mult mai usoara si nu lasa tenul lipicios. Datorita acidului ferulic din compozitie, hidrateaza tenul si nu il simt uscat sau precum hartia dupa aplicare.

Singurul minus pe care l-am gasit este faptul ca a oxidat destul de repede in comparatie cu cel de la TO, insa acest lucru poate fi evidatat daca il tineti in frigider si va asigurati ca este foarte bine inchis recipientul. 

Varianta cu o concentratie de 21.5% este recomandata celor care isi doresc sa faca urmatorul pas in rutina lor, fiind vorba de un ser pur cu vitamina C care se adreseaza celor cu tenu uscat. 

Daca nu gasesti produsele in Romania, pentru ca am vazut ca uneori pot fi out of stock, iti recomand sa comanzi pe Yesstyle.com. Eu personal imi comand majoritatea produselor coreene de aici, pentru ca desi ai ceva de asteptat pentru ele, stiu sigur ca sunt originale si au o varietate foarte mare de branduri. 

In plus, folosind linkul acesta vei avea 10% reducere la prima comanda si 4% la urmatoarele. 

Dear Klairs Freshly Juiced

Un alt ser cu vitamina C pe care l-am folosit in ultimele luni si pe care aproape l-am terminat. 

Serul celor de la Dear, Klairs are o consistenta destul de diferita fata de celelalte pe care l-am mai folosit, fiind uleios si destul de hidratant. Cu toate acestea, se absoarbe destul de repede in tenul meu fara sa il lase lucios, dar nu stiu daca ar fi recomandat pentru cineva cu ten gras. 

Contine o concentratie de 5% vitamina C (respectiv acid ascorbic), dar este imbogatit si cu extract de centella asiatica si multe alte plante cu diverse actiuni asupra tenului. De notat este faptul ca in lista in lista ingredientelor se gasesesc uleiul de portocala si uleiul de lavanda care au rol de parfum, desi personal nu am simtit ca ar avea niciun parfum pe perioada utilizarii. 

Ceea ce m-a surprins este faptul ca nu a oxidat absolut deloc in lunile in care l-am folosit, spre deosebire de toate celelalte seruri pe care le-am avut in trecut. Nu stiu ce spune asta despre produs, dar pe mine m-a facut sa il privest putin cu scepticism. 

Ser tratament Mario Badescu, cu Vitamina C

vitamina C pentru ten

Serumul contine 7,5% acid ascorbic (vitamina C) pentru a reduce decolorarea si a conferi luminozitate tenului. Pe langa acest lucru, serul de al Mario Badescu este imbogatit cu alte bunatati pentru piele precum acidul hialuronic, colagenul, ginsengul si castravetele. 

Este un ser perfect pentru tenul deshidratat si aduce luminozitate fara a irita pielea datorita ingredientelor antiinflamatoare. 

Just Vitamin C 20% Serum Revox

Un ser ce contine doar vitamina C intr-o concentratie destul de mare. Acesta insa nu este foarte stabil, iar din cercetarile mele, am observat ca pe piata din Romania au ajuns produse deja oxidate. 

Pe de-o parte, studiile sustin ca produsele cu o concentratie de peste 10% vitamina C pot fi utilizate si dupa oxidare, deoarece vor avea rezultate, insa nu la fel de bune. Pe de alta parte, de ce ai cumpara un ser deja oxidat? 

Ramane la latitudinea fiecaruia daca incearca acest ser.

UPDATE: Am achizitionat acest ser si am inceput sa il folosesc de mai bine de o luna. Pretul sau extrem de accesibil il face sa fie atragator pentru multe persoane si am zis ca este cazul sa il testez.

Ca textura, este destul de apropiat de cel de la The Ordinary, putin gelatinoasa dar usor de folosit. Pe perioada in care l-am folosit pana acum, serul nu a oxidat si si-a pastrat culoarea transparenta.

In concluzie, cred ca daca ai un buget limitat, aceasta varianta poate fi o optiune demna de luat in considerare. 

Deci, tu pe care il vei testa?

Articole Similare

Similar Posts

Leave a Reply